dimecres, 2 de maig del 2012

un kiwi moneder




Aquest monederet és molt senzill, però crec que és més fàcil fer-ho que explicar-ho... A veure si me'n surto, sinó accepto tot tipus de suggeriment!

He utilitzat perlé del número 5-6 dels colors verd, blanc, negre i marró i un ganxet del número 6. La tècnica utilitzada és la circular amb punt baix tota l’estona. Ah! I una cremallera de color marró, ara no recordo si era de 12 o 14 cm. Són mides estàndard que venen a la merceria.

No he seguit un patró de cap altre tipus de moneder sinó que m’he guiat amb un kiwi de veritat!

Amb el color blanc comences a fer 4 cadenetes i tanques per començar a fer el punt circular. Primera passada fas 6 punts baixos; segona passada augmentes a cada punt i per tant et queden 12 punts i la tercera passada augmentes cada dos punts (és a dir, un punt i augmentes un punt en el següent punt) i et queden 18 punts.

Canvies de color i passes al verd i vas augmentant de forma proporcional fins aconseguir la mida del kiwi real. Per augmentar i que quedi pla s’ha d’anar fent de forma progressiva, és a dir, cada passada anar augmentant un punt a cada passada: 2 punts i augmentes, 3 punts i augmentes, 4 punts i augmentes, 5 punts i augmentes... i així fins que arribes a la mida que t’interessa. Diria que aquest moneder jo vaig fer entre 55 i 60 punts, però crec que cada persona fa els punts d’una manera i li pot quedar més o menys gros o petit.

Canvies al color marró  i fas tres passades sense augmentar ni reduir. La primera passada, per què faci més la forma vaig agafar només la part interior del punt, així va quedar una línia verda que diferenciava una mica més el canvi de color.

Aquest moneder està fet amb dues parts. L’altre part encara és més senzilla, però si que la vaig fer totalment a “boleo”!!!! Agafar el perlé marró i anar augmentant i fent passades fins que em quedes la forma desitjada.  I després cosí la cremallera i la part que no arribava (ja que la cremallera era més petita que el moneder) doncs vaig fer unes passades de ganxet i el vaig acabar de pulir.

Podria mirar-ho i contar les passades i ser una mica més curosa amb les explicacions, però el vaig regalar i sóc incapaç de recordar-ho. Així que avui mateix em compraré una llibreta i aniré apuntant tot allò que vagi fent, per poder passar la informació!!!