dimecres, 21 de maig del 2014

Nathan Vincent a The Crafty Days

El darrer article que vaig escriure a The Crafty Days va cridar molt l'atenció o com a mínim vaig rebre molts comentaris del meu voltant. Moltes gràcies!


La veritat és que hi ha gent que fa autèntiques meravelles amb ganxet i un d'ells és el Nathan Vincent. A part de tenir una intenció amb el que fa, reivindicant la igualtat i denunciant els abusos de poder, els objectes que fa amb el ganxet són realment guapos... o a mi m'ho semblen.

Aquí teniu l'enllaç per poder llegir l'article! 

Us deixo també algunes imatges més de les seves obres. Ah! Per cert, si sabeu una mica d'anglès us deixo un enllaç que vaig trobar d'una entrevista que li van fer.








dijous, 15 de maig del 2014

Primer tutorial!!! PUNT O NUS "SALOMÓN"

Va! M'atreveixo amb el meu primer tutorial!!! He estat rumiant molt si publicar un patró o un tutorial d'un punt concret que es pugui aplicar a diferents coses... I per començar he escollit aquesta segona opció.


Volia fer un xal que fos lleuger de cara a l'estiu per una persona que necessita portar el coll cobert. Em van suggerir a la Lola Botona lesseps (sóc una fan) que per què no feia el punt o nus "Salomón" i em vaig posar "manos a la obra". És un punt senzill, fàcil, ràpid i queda molt lleuger.



La veritat és que és difícil explicar "agafa per aquí o per allà"... així que afegiré imatges. Espero que no tingueu en compte la qualitat de les fotografies i que el contingut s'entengui. Accepto i demano tot tipus de comentaris, si us plau ;-)


Punt o nus de Salomón



1. Fem una cadeneta i la següent allarguem el fil tant com vulguem. A mi m'agraden petitets, però per gustos colors...




2. Tornem a agafar fil i el passem pel mig de la cadeneta que tenim en el ganxet.


3. Agafem un altre cop fil i el passem per tots dos per tancar-ho



4. Tornem a estirar del fil i repetim la mateixa operació.



5. La primera filera la fem tan llarga com vulguem. Quan comença la segona volta hem de deixar 3 "pètals" (per dir-ho d'alguna manera) i tanquem en el tercer punt. A partir d'ara anem clavant el ganxet cada dos pètals i així ens anirà agafant la forma com de flors.


Alguns exemples que he trobat a Pinterest per aplicar aquest punt...


bags - solomon's knot stitch


Nice Solomons Knot Shawl edging                                   white cream shawl triangle crochet solomon's knot by annerstreet



Bé, espero que quedi clar... Aniré millorant... Sobre tot amb les fotos, que reconec que no és el meu fort!!!




diumenge, 4 de maig del 2014

La mona 2014

"Lo prometido es deuda"... vaig dir en l'anterior post que actualitzaria cada setmana i aquí tenim el següent, potser el tema és una mica antic, però si la intenció és anar publicant coses que faig, aquesta és de les darreres que he fet.

També m'agradaria publicar blocs que et trobes per la xarxa que m'encanten i també m'agradaria publicar algun patró, això serà més complicat, però si m'ho proposo tot és posar-s'hi!!!

Aquest any no sabia que fer per La Mona. He fet pollets, ous, angry birds... evidentment tots de ganxet. Així la figureta té més temps de vida i està fet a mà, clar!

La meva neboda aquest any està endinsada en el món de la música, canta, balla, toca qualsevol instrument que se li posa al davant... No sé si farà res de bo, però ara per ara és el que més li agrada. Vaig pensar en fer algun instrument, però no hi ha cap que li agradi més que altres... vaig pensar en fer una ballarina, però li agrada la música més aviat moderna, així que una ballarina amb tutú no acabava de fer-me el pes... De sobte vaig recordar alguns micròfons que havia vist a la xarxa i vaig fer la meva pròpia versió.

Aquí us deixo algunes imatges del "susodicho"!!!!



Vaig fer un pastís amb la recepta del iogurt, molta xocolata, uns Lacasitos i ens anem de concert!!!


Crec que li va fer molta il·lusió!!!