dimecres, 22 d’octubre del 2014

Una nova experiència!

Aquest estiu he tingut la sort de conèixer la Mireia Rodriguez, una fotògrafa que m'ha donat la oportunitat de posar algunes de les meves petites creacions a El País, al suplement del diumenge EPS. 

Un bon dia, la Mireia, que veia que feia cosetes de ganxet a la piscina (en aquell moment estava amb el repte de copiar uns agafadors de la meva àvia), em va proposar col·locar-ho en unes fotografies que havia de fer amb la Mònica Escudero per la secció de gastronomia de l'EPS. Evidentment no vaig poder dir que NO!!! El dia va arribar i a la Mònica també li van agradar molt.

Aquí algunes fotografies que va fer la Mireia, algunes publicades i altres no... 

Ah! Si us interessen les receptes, aquí l'enllaç de l'EPS!












Amb aquestes fotos dóna gust fer un post nou, oi?! No deixeu de mirar la seva web, segur que us agrada!!!!

divendres, 3 d’octubre del 2014

Unes joies de la meva àvia!

Jo soleta m'he proposat un repte. La meva mare tenia per casa, a la cuina concretament, tres joies de la meva àvia. Una és més aviat un posagots amb una flors i els altres dos són uns agafadors per les olles. Són molt senzills però em semblen molts bonics i pràctics.




He començat pels agafadors, però no són iguals, no només per mida i colors sinó també per patró. Tots dos són dobles i estan tancats amb un fil d'un altre color.

El primer que he fet és el blanc. Vaig començar amb perlé però quedava molt rígid i no m'agradava, així que vaig agafar Natura DMC però el vaig treballar amb un ganxet més petit (del número 2). Tot i així m'ha quedat una mica més gran.





El patró és molt senzill:

Primer tantes cadenetes com vulguis la mida d'ample. En el meu cas vaig fer 25 cadenetes. La 1a i la 2a passada comencem amb 3 cadenetes i després un punt alt a cada punt.

La 3a passada 3 cadenetes, 2 punts alts i fem cadeneta i punt alt fins que ens quedin 3 punts alts per fer.

De la 4a passada fins la passada 16 fem 3 cadenetes, 2 punts alts, 1 cadeneta, 19 punts alts, cadeneta i 3 punts alts.

Ara repetim la passada 3, és a dir, 3 cadenetes, 2 punts alts i fem cadeneta i punt alt fins que ens quedin 3 punts alts per fer.

Fem les dues últimes passades en punt alt a cada punt i tanquem.

Per què quedi més gruixut i no ens cremem quan agafem la paella o la olla farem dos peces iguals que ajuntarem amb un fil d'un altre color fent uns pètals. En aquest cas, de manera una mica intuïtiva i mirant que quedin be junts les dues peces blanques, vaig fer 5 punts alts en un mateix punt i un punt baix per tancar el pètal fins a donar la volta a tot l'agafador.

La meva àvia va fer una cadeneta a la part central superior per poder penjar els agafadors a la cuina, és pràctic i fàcil de fer. Només cal fer tantes cadenetes com vulguis que sigui de llarg i donar la volta fent punt baix o punt ras segons si vols que quedi més o menys gruixut.

La resta estan en procés, a veure si els acabo i puc fer els patrons!!!!!

*               *               *


El patrón es muy sencillo:

Primero hacemos tantas cadenetas como queramos de ancho. En mi caso hice 25 cadenetas. La 1ª y la 2ª vuelta empezamos con 3 cadenetas y luego un punto alto en cada punto.

La 3ª vuelta 3 cadenetas, 2 puntos altos y hacemos cadeneta y punto alto hasta que nos queden 3 puntos altos para hacer.

De la 4ª vuelta hasta la vuelta 16 hacemos 3 cadenetas, 2 puntos altos, 1 cadeneta, 19 puntos altos, cadeneta y 3 puntos altos.

Ahora repetimos la vuelta 3, es decir, 3 cadenetas, 2 puntos altos y hacemos cadeneta y punto alto hasta que nos queden 3 puntos altos para hacer.

Hacemos las dos últimas vueltas en punto alto en cada punto y cerramos.

Para que quede más grueso y no nos quememos cuando cogemos la sartén o la olla haremos dos piezas iguales que juntaremos con un hilo de otro color formando unos pétalos. En este caso, de manera un poco intuitiva y procurando que queden bien juntas las dos piezas blancas, hice 5 puntos altos en un mismo punto y un punto bajo para cerrar el pétalo hasta dar la vuelta a todo el alrededor.

Mi abuela hizo una cadeneta en la parte central superior para poder colgarlos en la cocina, es práctico y fácil de hacer. Sólo hay que hacer tantas cadenas como quieras que sea de largo y dar la vuelta haciendo punto bajo o punto raso según si quieres que quede más o menos grueso.

¡¡¡¡¡El resto están en proceso, a ver si los termino y puedo hacer los patrones!!!!!